Witte Weekblad – NIEUW-VENNEP 14-04-2019, 13:30

Cafetaria-Catering Ridderhof is per 1 februari van Monique en Ed Oudhuizen overgenomen door Lisa en Joyce Lu. Twee zusjes die hun sporen in de horeca ruimschoots hebben verdiend. Sterker nog ze kregen het vak met de paplepel ingegoten.

Hun vader Lu, die tijdens het interview binnen komt lopen, voegt daaraan toe: “Vier generaties Lu”, en stiekem is hij maar wat trots op zijn dochters. “Ja ze kunnen er wat van en alles wordt hier vers en ambachtelijk gemaakt”.

SATÉ Zittend aan één van de werkbanken in de ruime keuken, want deze moet tenslotte ook gebruikt worden om de gerechten voor de catering te bereiden, vertelt Joyce met haar 29 jaar de oudste van het tweetal, dat ze zich al aardig thuis begint te voelen in Nieuw-Vennep. Haar 24-jarige zus beaamt dat. “De Nieuw-Vennepers zijn heel gastvrij. Het is een leuke gemeenschap. Binnenkort gaan we naast de zaak wonen, dus is het op en neer rijden voorbij”, aldus Joyce, terwijl ze saté aan het prikken is. “Dat is onze specialiteit. Kip en varkenshaas saté, we maken het iedere dag vers”.

Ridderhof in nieuwe handen

Lisa en Joyce Lu vinden het gezellig in Nieuw-Vennep.
Foto gemaakt door: Annemiek Cornelissen

De zussen komen uit Overijssel. Lisa heeft een opleiding gedaan aan de Hotelschool, terwijl Joyce koos voor een Economische opleiding. Hun horecabloed bleef kriebelen en zo ontstond het plan om een eigen zaak te beginnen. “Een voorwaarde was wel dat het een bedrijf in een dorp zou worden. We zijn geen stadsmeisjes, we komen uit een dorp en houden van die gezelligheid. We zijn gaan zoeken in Noord- en Zuid-Holland en vonden Ridderhof, mooi centraal gelegen, vlakbij de grote steden”.

AMBACHTELIJKE RECEPTEN De zussen Lu zijn blij dat ze de stap genomen hebben. “We gaan de meeste mensen al kennen en iedereen is heel gezellig. We zijn het bedrijf voort gaan zetten op dezelfde manier als de familie Oudhuizen en hebben ook de recepten gekregen van de ambachtelijke bal met ui, de ambachtelijk gemarineerde schnitzels, de speciaalsaus en de satésaus. Ook voeren we nog steeds de Ridderstick met vijf soorten snacks, voor wie geen keuze kan maken. Heel populair is de hotpot met kipsaté, die vaak besteld wordt tijdens feesten en partijen. Deze kunnen afgehaald worden, maar we kunnen deze ook bezorgen”.

Volgens Joyce is het vrijdagmiddag nog steeds heel druk en staan de mensen buiten in de rij. “Dat is keihard werken, want we streven ernaar de wachttijd te beperken tot slechts een kwartiertje, dus de rij wordt al gauw kleiner”.

OPENINGSTIJDEN De Ridderhof is zeven dagen per week geopend: maandag tot en met vrijdag van 11.30 tot 19.30 uur, zaterdag van 12.00 tot 19.30 uur en zondag van 13.00 tot 19.30 uur en dat blijft volgens de kersverse eigenaresses ook zo. “We gaan niks veranderen. De uitspraak is niet voor niets ‘Never change a winning team'”.

Joyce eet elke dag een bakje patat. “Dat vind ik niet alleen lekker, maar het is ook een stukje kwaliteitscontrole”. Ook het team van de Ridderhof is overgenomen. “Het is een topteam, waar we heel blij mee zijn”. De website is inmiddels ook geheel vernieuwd. Hier staan ook de catering-mogelijkheden op.

Annemiek Cornelissen